۸ اسفند ۱۴۰۰
نگاه مدیران پلتفرم فیلمناب درباره ابلاغیه ساترا و طرح صیانت
ساترا با نگاهی دستوری ابلاغیهها را تنظیم کرده است/ طرح صیانت آسیب جدی به بدنه فرهنگی میزند
سعید و محمد شهبازی، مدیران پلتفرم فیلمناب بر این باورند که هم از یک سو دستور ابلاغی از سوی ساترا حاصل نگاهی دستوری و از سوی دیگر طرح صیانت که آسیبی جدی به بدنه فرهنگی جامعه وارد خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدئوی آنلاین، در روزهای اخیر دو بحث دستورالعمل ساترا برای پلتفرمها و همچنین طرح صیانت شرکتهای فعال در زمینه ویدئوی آنلاین را تحت تاثیر قرار داده است.
سعید شهبازی از مدیران پلتفرم فیلمناب درباره بخشی از ابلاغیه ساترا که به موضوع تعریف محدودهای از سوی ساترا برای فعالیت اقتصادی شرکتها میپردازد، گفت: «تعریفی که این دوستان در ابلاغیه خود داشتند به دلیل فرآیند سازمانی در صداوسیما معنا پیدا میکند؛ زیرا در آنجا بودجهای داده میشود و در نتیجه منافع و ضرر همگی متوجه یک بخش میشود. اما در حال حاضر که برای پلتفرمها سقف و کف و محدوده تعیین شده آیا بودجه و حمایتی هم قرار است صورت بگیرد؟ آنان باید در حوزه رقابت راهکاری ارائه دهند که منجر به ایجاد عدالت شود، اما در اصل آنچه دیده میشود نفی عدالت است و تعارض منافع را در پی خواهد داشت.»
او تاکید کرد: «حضرت آقا فرمودهاند تمام دستگاهها چه دولتی و چه غیردولتی و حتی مردم باید در زمینه رفع موانع تولید قدم بردارند. تبیین چنین چارچوبهایی برای بیزینسهای نوپایی مثل ما موانع و مشکلاتی ایجاد میکند. ما در حوزه فرهنگی فعالیت میکنیم؛ این موانع میتواند اثر منفی بیشتری روی ما داشته باشد.»
سعید شهبازی با اشاره به اینکه انتظار میرود وقتی جریان مالی از یک سو محدود میشود حمایتی هم صورت بگیرد، گفت: «وقتی تصمیمی اینچنین گرفته میشود، انتظار میرود در شورای تصمیمگیر از انجمن VOD نمایندگانی حضور داشته باشند. اگر براساس این ابلاغیهها تشخیص داده شود که پلتفرمی تخلف کرده، چه کسی باید در شوراها از اعضای صنف و شرکتها دفاع کند؟ نکته دیگر این است که وقتی مقررات اینچنین کلی اعلام میشود مشکل به وجود میآید زیرا ضروری است که برای جزء به جزء آن تبصره و استثناهایی گذاشته شود.»
محمد شهبازی نیز درباره مساله طرح صیانت و تاثیرات این طرح بر روی کار پلتفرمها گفت: «واقعیت این است که در حال حاضر نمیدانیم طرح صیانت به کجا میرسد، اگر این طرح منجر به محدودسازی شود، آثار مخربی در پی خواهد داشت. البته بر این باور هستم که ممکن است بیزینسها راه خود را پیدا کنند، اما در نهایت دولت از این وضع آسیب میبیند. از سوی دیگر در حقیقت ما شاهد وارد شدن آسیب به بدنه فرهنگی جامعه نیز خواهیم بود. عملا مانند این میماند که راه جاده چالوس بسته نشود، اما در عوض عوارض 100 میلیونی برای آن گذاشته شود: این همان بستن راه است.»
محمد شهبازی در پایان پیشنهاد داد:«برخورد ساترا عملا دستوری است، آنان باید در تصمیمگیریها از صنف کمک بگیرند تا نتیجه درست به دست آید. از سوی دیگر الان ما مذاکرات وین را شاهد هستیم که هر آن نتایج آن میتواند روی کار ما نیز تاثیر بگذارد. در این وضعیت پیشنهاد میکنم در ساترا جلسهای با حضور تعدادی از اعضا و نمایندگان صنف تشکیل شود و ابلاغیه مورد بازنگری قرار بگیرد. تعیین حد و حدود اقتصادی برعهده وزارت بازرگانی است نه کاری که برعهده ساترا باشد؛ ساترا همچون صداوسیما عمل کرده و با این ذهنیت که گویا خود بودجه را به پلتفرمها داده در مورد چرخه کاری آنان تعیین تکلیف میکند.»