۶ اسفند ۱۴۰۰
گفتوگو با فرزاد آذریپور، مدیر پلتفرم هاشور
با پا گرفتن ویاودیها مردم ماهواره را فراموش کردند/ طرح صیانت مشکلی را حل نمیکند
فرزاد آذریپور مدیر پلتفرم هاشور معتقد است طرح صیانت مشکلی را حل نمیکند و با روشهایی به غیر ازبه اصطلاح بگیر و ببند باید به فکر جذب مخاطب بود. با او درباره دستورالعمل جدید ساترا درباره پلتفرمها و طرح صیانت صحبت کردیم.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی شرکت نمایش ویدئوی آنلاین، آذریپور دیدگاه خود را درباره دو دستورالعمل ابلاغ شده ساترا چنین تحلیل کرد: «ما از شروع فعالیت ساترا وقتی در جلسات مختلف دعوت میشدیم، همواره این موضوع را مطرح کردیم که اصولا یکی از بخشهای که همیشه جایش خالی بوده حضور اعضای صنف ویاو دی در حوزه همه تصمیمگیریهاست. در این موضوع که ما برای تبلیغات نیازمند چارچوبها و قوانین هستیم شکی نیست، درباره قوانین ضدانحصار و بحثهایی از این قبیل نیز شک نداریم که باید نظارتهایی صورت بگیرد و اتفاقا خیلی هم خوب است که از الان این اتفاق بیفتد، شاید برخی از دوستان معتقد باشند بعدها که این صنعت کاملا رشد کرد شاهد رعایت چنین قواعدی باشیم، اما به عقیده من خوب است که از ابتدا قانون داشته باشیم.»
او ادامه داد: «اما قوانین اولا به این صورت نوشته نمیشوند، برای مواردی چون صدور مجوز شرکتها از سوی ساترا یا ممیزیها جلسات هماندیشی شکل گرفت ولی حاصلش چیز دیگری شد، وقتی گفتوگوهای ما را فقط میشنوند بنابراین الزامی نیست که به آن عمل کنند و بعد هم کار دیگری میکنند. نمونه این حرف را ما کاملا در دو دستورالعمل جدیدی که دوستان میگویند ابلاغ کردند میبینیم.»
او تاکید کرد: «البته خود بحث ابلاغ هم ابهاماتی وجود دارد، من اصلا نمیدانم ساز و کار ابلاغ چیست و حتی تا چندی پیش قوانین نهایی که خبرش را منتشر کرده بودند نیز در سایت وجود نداشت.»
صنف و فعالان ویاودی باید وارد عرصه تصمیمگیری شوند
آذریپور با نگاهی به آنچه که منجر به صدور چنین دستورالعملهایی شده، گفت: «نکته اساسی از نظر من این است که نظرسنجی، گفتوگو و تعامل به شکل درستی صورت نگرفته، اگر هم با برخی از فعالان صورت گرفته حرفها و نظراتشان شنیده شده ولی دوستان ترجیح دادند تصمیمهای خودشان را عملی کنند و طبیعتا نظرات ما هم در این موارد دیده نشده است. بحثهای ضد انحصار و موضوعات اقتصادی اصولا در سایر کشورها، پای اساسیاش خود صنف است، یعنی کمیتهای از خود صنف وجود دارد و نمایندههای از بخشهای دولتی هم ممکن است در آن حضور داشته باشند.»
او با اشاره به نمونهای گفت: «برخی از موارد و قواعدی هم که نوشته شده نشان میدهد که دوستان حتی با ماهیت سرویس آشنایی کامل نداشتند، برای نمونه میگویم من چند وقت پیش که برخی از این ابلاغیهها را چک میکردم به این نکته برخوردم که نوشته بود متخلفین تا 40 روز از سرویس منع میشوند، برای من عجیب بود چرا که نمیشود سرویس جاری را متوقف کرد و گفت شما مثلا 40 روز از ارائه سرویس محروم هستید، چنین چیزی امکان ندارد، مخاطب یا مصرفکننده نهایی که در این میان هیچ گناهی ندارد که نمیتواند سرویس را از دست بدهد. موارد این چنین اساسا با قانون تجارت تداخل دارد و مساله هستند.»
آذریپور پیشنهاد خود را برای عبور از این مقطع چنین بیان کرد: «من عقیده دارم لازم است برای رسیدگی به این موارد نهاد دیگری شکل بگیرد، نهادی که دوستان ساترا هم در آن حضور داشته باشند ولی وزنه بیشتر این نهاد باید از صنوف و همکارانی باشد که در این حوزه فعالیت میکنند.»
با بستن فضا مشکلی حل نمیشود
مدیر پلتفرم هاشور در مورد مساله طرح صیانت که بحث داغ این روزهاست، گفت: «متاسفانه من فکر میکنم این طرح جواب نخواهد داد و مشکلی را رفع نمیکند. از وقتی ویاودیها در کشور ما فعال شده و به شکل کنونی رسیده، نگاه مردم از ماهوارهها به سمت ویاودیها جلب شده، به جای اینکه بروند سریالی ترکی یا کرهای و مکزیکی ببینند، سریال ایرانی میبینند. این اتفاق با بگیر و ببند ماهواره حاصل نشد. در واقع وقتی اکوسیستم شکل گرفت و خدمات قابل قبولتری به مخاطب داده شد عملا بدون اینکه نیازی به بگیر و ببند باشد توجهها به سمت داخل جذب شد.»
او در پایان سخنان خود گفت: «در حوزه صیانت هم همین وضعیت حاکم است، با اتفاقات این چنینی، اگر مشکلی هم وجود داشته باشد که من خیلی به وجودش معتقد نیستم، مسئلهای حل نمیشود. هیچ مشکلی با بستن فضا حل نشده و نمیشود، اگر قرار است اتفاقی در هر حوزهای بیفتد، دوستان آن عرصه اگر خدمات بهتری ارائه کنند به شکل اتوماتیک مسائلی که از نظر دوستان وجود دارد حل و برطرف خواهد شد.»