مدیر پلتفرم فیلمناب بر این باور است که در حال حاضر بازار ویاودیها در دست توسعه است و این عرصه باید به سمت ماهیت صنعتی پیش برود.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی شرکت های نمایش ویدیویی برخط، سعید شهبازی مدیر و رئیس هیئت مدیره پلتفرم فیلمناب درباره شکل گیری این پلتفرم چنین توضیح داد: «پلتفرم ما به شکل ویاودی فعالیت خود را تقریبا از سه سال پیش با پخش سریال «دادزن» شروع کرد. در ادامه نیز سریال انیمیشن شش قسمتی «سرزمین شاد» را تولید کردیم که آن نیز پخش شد.»
او در ادامه به چگونگی شکلگیری ایده این پلتفرم اشاره کرد و گفت: «ما در گذشته در شبکه نمایش خانگی فعالیت داشتیم اما از سال 98 با کسب مجوز از ساترا از آن فضای سنتی انتشار به سمت دیجیتال آمدیم و به دلیل تجربهای که در گذشته داشتیم یک سالی طول کشید تا بتوانیم شرایط دیجیتال را سنجش کنیم. فضای کاری ما متناسب با نیاز مخاطب و یوزری است که وجود دارد. رویکردهای فرهنگی- سیاسی جامعه، بحثهای نظارتی و نیاز بازار، ورود رقبا و … همه در تغییر ماهیت عملکرد ما تاثیر داشته تا این که امروز به اینجا رسیدیم.»
شهبازی درباره نحوه مخاطب شناسی بیان کرد: «این به فضای بازار برمیگردد. اما نگاه ما حفظ سبد قشر حداکثری جامعه که قشر خاکستری هستند و بخش عمدهای از زمان خود را در فضای مجازی سپری میکنند بر میگردد. نوع محتوایی که در فضای مجازی پرمخاطب میشود و همچنین آثاری که در سینما در حال اکران هستند و مخاطب از آنها استقبال میکند، نشان از این دارد که جریانی که ما علاقهمند هستیم به آن کار کنیم همین بدنهای است که در دل مردم ورود کرده و در عین حال مخاطبانی که به دنبال محتوای خاص هستند را در برمیگیرد.»
رئیس هیئت مدیره فیلمناب در پاسخ به این سوال که فضا تا چه اندازه برای فعالیت پلتفرمها باز است، اظهار کرد: «ما باید نمونهای عمل کنیم زمانی که مصداق عملی وجود ندارد این جریان نیز متفاوت است. اما ما به بازار ترکیه توجه کردیم چرا که تعداد پلتفرمهایی که در این کشور فعالیت دارند، بسیار است. این نشان میدهد ما هم از نظر مصرفگرایی و نزدیکی فرهنگی از حیث محتوایی به آنها دور نیستیم. ضمن این که بازار خوبی را در حوزه تولید محتوا فراهم کردهاند و بسترهای متفاوتی دارند. این صنعت در ایران نوپاست و طبیعتا با توجه به این فضاهای جدیدی که در اینستاگرام و … ایجاد شده نگاهشان متفاوت است.»
او تاکید کرد:«احساس ما بر این است که با توجه به جمعیت بالا، سبد سرگرمیمان نسبت به کشورهای دیگر محدودیتهای خاص خود را دارد و میتواند بخش فیلم و سریال و محتوای ویدئویی برای این قشر جامعه جذاب باشد. کما این که بازار هنوز به شکل تمام و کمال راه نیفتاده و رقابت به آن معنا شکل نگرفته است. ما در اول راه این صنعت هستیم و مطمئنا به مرور زمان پلتفرمها با توجه به ساخت نگاههای تخصصی و تعیین جامعه هدف به بقای خود ادامه میدهند؛ بازار در حال رشد است برخلاف آنچه که تصور میشود بازار اشباع شده و قابلیت رقابت ندارد، اینطور نیست. بیشتر فضای هیجان زدهای در بحث بیزینس پلتفرمها وجود دارد که به مرور زمان به یک شاکله و استاندارد نزدیک میشود. به نظرم اتفاقا بازار در این بخش در حال توسعه است.»
شهبازی همچنین درباره نقش انجمن ویاودی در فضای فعالیت پلتفرمها گفت: «احساس ما بر این است که انجمن صدای برخی پلتفرمها را بلندتر دریافت و پخش میکند و البته در عین حال بر این باورم این موضوع اشکالی هم ندارد چرا که دغدغه ما هم در کلام این دوستان وجود دارد. انجمن باید پیگیر این باشد که صنعت سینما را در نظر بگیرد و از فضای صرف فرهنگی به سمت فضای صنعتی حرکت کند. اگر این اتفاق رخ دهد ناخواسته به جای این که صداوسیما و وزارت ارشاد درگیر باشد، وزارت صمت هم درگیر میشود. در این شرایط بحث بازرگانی مطرح میشود و حوزه سرمایهگذاری صنعتی به عنوان فضاهای بنگاه داری وارد شده و میتوانیم جذب سرمایه داشته باشیم.»
او دیگر نتایج این ایده را چنین بیان کرد: «این باعث میشود تا فشار صداوسیما از روی ما برداشته شود. ما صنعت هستیم و باید ذیل قوانین تجارت عمل کنیم که تاکنون نشده است. انتظار این را داریم که انجمن صدای ویاودیها باشد و اگر به این سمت حرکت کند این بحران و تنگنا و این شکافی که ایجاد شده است مرتفع میشود. در مجموع انجمن در بخشهایی خوب عمل کرده است، اما بخشی از دغدغهها نیز دیده نشده است.»
او با اشاره به این که جریانات مالی، همسو با چند پلتفرم مطرح پیش میرود، توضیح داد: «بحث مالی بحث اصلی است و این دوستان تعیین کننده بازار هستند، اما پلتفرمهایی مثل ما که منابع مالیمان از هولدینگهای بزرگ تامین نمیشود و باید با سرمایه شخصی کار کنیم، به دنبال بقا و ماندگاری در این صنعت هستیم تا بتوانیم سهم بازار خودمان را بدست آوریم. در واقع سود مجموعههایی مثل ما در حال حاضر ماندگاری در بازار است. امورات میگذرد و روند رشدمان مثل دوستانی که منابع مالی عظیم دارند نیست، در حال حاضر مسیر خود را خوب پیش میرویم و ناراضی نیستیم هرچند با آن چشم انداز در بخش مالی فاصله داریم. فعلا ماموریت ما بقا در این بازار است.»
شهبازی در پایان گفت: «ما به این صنعت امیدوار هستیم چرا که آینده بسیار درخشانی خواهد داشت. امیدوارم به تعاملاتی برسیم و بتوانیم تولیدات را دستهبندی کنیم و در قالب انتشارهای مشترک در تمامی پلتفرمها برسیم. چرا که همه در قوانین خاص حوزه محتوایی قرار داریم و روزهای سختی را میگذرانیم اگر در قالب هم صدایی در کنار فضای رقابتی قرار بگیریم این هم صدایی به دولت و بدنه دولت انتقال داده شده و کمک میکند تا حقوق بیشتری را از حیث قوانین دریافت کنیم.»