۱۰ آذر ۱۴۰۳
مصطفی ریپور مدیرعامل دیجیتون مطرح کرد/ لزوم اتحاد در تولیدکنندگان آثار کودک و نوجوان
مدیرعامل پلتفرم دیجیتون بر این باور است با گرد هم آمدن تولیدکنندگان برنامهها و آثار در حوزه کودک و نوجوان میتوان اتفاق خوبی در این عرصه رقم زد.
مصطفی ریپور مدیرعامل پلتفرم دیجیتون در درباره شکلگیری این پلتفرم از ایده تا اجرا چنین توضیح داد: «دیجیتون از سال 1394 با دوبله و انتشار انیمیشن شکل گرفت و پس از شکلگیری و جدی شدن حوزه ویاودیها ما نیز تصمیم گرفتیم تا به این حوزه ورود کنیم. با توجه به تجربیاتی که در حوزه گیم و کودک داشتیم تصمیم گرفتیم به شکل اختصاصی برای حوزه کودک کار کنیم و از سال 1395 نیز به صورت جدی وارد این عرصه شدیم.»
او در مورد تحولاتی که در مسیر پیشرفت این پلتفرم رخ داده است، گفت: «از جمله کارهای مهمی که در این مدت انجام دادیم تمرکز بر انیمیشن و کارتون برای کودکان بود و بعد بخش والدین را نیز شکل دادیم تا والدین نیز در جریان آنچه که فرزندشان از پلتفرم ما استفاده میکند قرار گیرند. پس از آن بحث آموزشهای مدرسه را اضافه کردیم و در حال حاضر نیز محصول جدیدمان دیجتون فان است که شکل تعاملی دارد.»
ریپور درباره چرایی انتخاب مخاطب کودک و نوجوان گفت: «سابقهای که در حوزه بازی و گیم داشتیم از یک سو و از سوی دیگر اینکه از ابتدا به دنبال بازاری بودیم که مدل رقابت در آن متفاوت باشد این مسیر را پیش رو قرار داد. در آن زمان ویاودیهای زیادی وجود نداشت اما نگاهمان این بود که به این شکل موفقتر خواهیم بود.»
مدیرعامل دیجیتون در نگاهی به فضای کلی بازار ویاودیها در ایران گفت: «ما همواره بازار را تفکیک میکنیم این تفکیک چه در آمار مقایسه و چه در رقابت میان حوزه کودک و بزرگسال وجود دارد چرا که پارامترهایی وجود دارد اما بازار رقابت به این شکل است که عملا سکوهایی که چندین سال است فعالیت میکنند و اصطلاحا با تجربه هستند و سکوهای جدید که پر انرژی هستند و معمولا برای مدت کوتاهی فعال هستند هرکدام به اندازه ثابتی از بازار را دارند و تفاوت چشمگیری در در سهم بازار برای بازه بلند مدت به وجود نمی آید.»
در کنار این پلتفرمها انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدیویی برخط وجود دارد که میتواند نقشهای متفاوتی را ایفا کند، ریپور درباره عملکرد انجمن ویاودی گفت: «اصل فعالیتها به چالش با نهادهای دولتی برمیگردد که در این زمینه انجمن نقش موثری داشته است. چرا که بحث اصلی با مجموعه دولت، محتوا و شبکه از جمله سانسور، فیلترینگ، پهنای باند و قیمت ترافیک است که در بعضی موارد موفقیتهای خوبی داشته است.»
ریپور با اشاره به این که فضای کلی فعالان وی او دی با توجه به جامعه آماری و مخاطبانی که دارند چگونه است، گفت: «آنها که جامعه آماری کمتری دارند به نوعی در مقابل دولت نیاز به همافزایی بیشتری دارند. اگر وزارت ارتباطات فعالان پلتفرمهای کوچک که مرتبط به نهاد خاص یا هولدینگهای بزرگ نیستند را حمایت کند قطعا کمک بزرگی به آنها کرده است.»
او در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: «موضوعی که ما در دیجیتون روی آن کار میکنیم این است که در حوزه کودک با تمرکز بر تولید محتوای ایرانی پیش برویم. چند نمونه هم داشتیم مانند تولید مجموعه «فیتی لند» یا انیمیشن «حسنا 2».»
ریپور چنین ادامه داد: «فضای تولید در حوزه کودک در پلتفرمهای بزرگ خیلی فعال نیست و از آن بخشهایی است که انجمن میتواند کمک کند، چرا که دغدغه محتوای ایرانی در دولت وجود دارد.»
مدیرعامل پلتفرم دیجیتون با تاکید براینکه توقع او حمایت بیشتر است، گفت: «ما در حوزه کودک تولید محتوا میکنیم و انتظار داریم حمایتها بیشتر باشد. در همه سکوها ترافیک وجود دارد و نرخ درآمد حوزه کودک میتواند متفاوت باشد چرا که حوزه دغدغهمندی است ولی صدای ما به جایی نمیرسد و تاکنون تاثیری نداشته است.»
ریپور سخنان خود را چنین پایان داد: «میزان توجه و حمایت از کسی که تولید انجام میدهد با کسی که محتوای خارجی استفاده میکند باید متفاوت باشد. تولیدکنندگان باید دورهم جمع شوند تا یک اتفاق رخ دهد و حمایت خوبی صورت گیرد.»