
۹ اسفند ۱۴۰۰
عضو هیئت رئیسه انجمن VOD مطرح کرد
نهادِ رگولاتور در زمینه VOD نباید، وارد حوزه مسائل اقتصادی شود
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل گروه پیشتاز و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدئوی آنلاین تاکید کرد، نهادی که نقش رگولاتور را دارد در جایگاه تعیین چارچوب اصلی قواعد بازی است نه ورود به مسائل اقتصادی.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدئوی آنلاین، دستورالعمل ابلاغ شده از سوی ساترا که موضوعات متفاوتی از جمله بحث اقتصادی پلتفرمها را شامل میشود، واکنشهایی را از سوی مدیران این موسسات و شرکتها به همراه داشته است. همچنین بحث طرح صیانت نیز به فاصله نزدیکی از این ابلاغیه مطرح شده، تا مجموعهای از خبرها در مدتزمانی کوتاه بیمهایی را در میان فعالان عرصه پلتفرمها ایجاد کند.
علی مجیدی، درباره حد و حدودی که از سوی ساترا برای شرکتها و موسسات فعال در زمینه VOD در حوزه فعالیتهای اقتصادی تعریف شده، گفت: «ساترا نباید در حوزه اقتصادی پلتفرم ها ورود کند، مسئولیت رگولاتوری فضای مجازی که در ایران برعهده ساترا است، باید در چارچوب اصلی قواعد بازی باشد؛ بُعد اقتصادی به بازیگران آن حوزه باز میگردد. در هیچ کجای دنیا معمول نیست که رگولاتور وارد حیطه اقتصادی و تعیین سقف و کف آن شود، و اگر قرار است حدودی تعیین شود، میبایست این تصمیمگیری با حضور کارشناسان و اعضای صنف صورت پذیرد؛ زیرا آنان بازیگران و تعیینکننده مسیرها هستند. رگولاتورها در تمام دنیا به عنوان نماینده حاکمیت در تعیین چارچوب و ارکان اصلی نقش دارند.»
او در پاسخ به این پرسش که از نگاه او چرا ساترا به سمت تعیین محدوده در این زمینه رفته است، گفت: «چند موضوع در این زمینه مطرح میشود، برخی بر این اعتقاد هستند که صداوسیما در صدد است که VOD خود را بزرگ کند و شاید به این دلیل چنین حد و حدودی گذاشته است. اما برداشت من این است که ساترا تلاش کرده به این شکل، بحث حمایت از حقوق مصرف کننده را در ارکان سیاستهای خود جای دهد که البته خوب است و مسیر تعیین آن اشتباه بوده و هیچگونه همفکری با انجمن در این خصوص نداشته.»
عضو هیئت مدیره انجمن درباره اینکه اصلا در جریان این تصمیمگیری، صنف، مورد مشورت قرار گرفته است، گفت: «شاید از یک یا دو نفر از اعضای صنف خواسته شده که در این زمینه مشورت دهند، اما در مورد هیئت رئیسه انجمن هیچ درخواست رسمی صورت نپذیرفته و این به معنای نظرخواهی صنفی نیست. نظرخواهی از صنف یعنی از دبیر انجمن آقای عسگرپور خواسته میشد در جلسهای شرکت کنند و نظر خود را بگویند. میدانم چنین جلسهای نبوده، چون اگر بود، حتما آقای عسگرپور در جلسه هیئت رئیسه مطرح میکردند و در این خصوص باید با اعضای هیئت رئیسه انجمن جلسه برگزار میشد.»
مجیدی همچنین درباره موضوع طرح صیانت و تاثیر آن بر فعالیت VODها گفت: «در صورتیکه طرح صیانت اجرا شود، پلتفرمهای داخلی خیلی از این منظر آسیب نمیبینند و شاید ترافیک آنها کمی هم بیشتر شود، اما دسترسی به پلتفرم خارجی کم میشود. کسب و کارهای زیادی دچار چالش میشوند؛ مثلا کسانی که در فضای اینستاگرام خارج از چارچوب شرکتی و به شکل خانگی کار میکنند. ما در ایران پلتفرمی مشابه اینستاگرام نداریم که با اجرای طرح صیانت بتواند جایگزین آن شود، پس این کسبوکارهای خرد ضربه جدی میبینند و تبعات اقتصادی بزرگی خواهد داشت. البته حقیقت این است که با فاصلهای استفاده از اینترنتهای ماهوارهای باب میشود، اما خب افراد کمتری نسبت به قبل به این نوع از اینترنت دسترسی خواهند داشت.»