
۴ اسفند ۱۴۰۰
دیدگاه رئیس هیئت مدیره کاناپه دربارهی دستورالعمل ساترا و طرح صیانت
ورود به محدوده اقتصادی سنخیتی با تنظیمگری ندارد/ طرح صیانت در تضاد با توسعه و پیشرفت است
رئیس هیئت مدیره پلتفرم کاناپه با نگاهی به دو دستورالعمل جدید ساترا تاکید کرد، ورود نهاد تنظیمگر (ساترا) با نگاه به توسعه صنعت و از منظر اخلال در فرآیندهای بازار آزاد به صلاح نیست.
به گزارش روابط عمومی انجمن صنفی شرکتهای نمایش ویدئوی آنلاین، ساترا با ابلاغ دو دستورالعمل، شرایط تازهای را برای فعالیت شرکتهایی که در زمینه صوت و تصویر فراگیر فعالاند، تعریف کرده است. بخشی از این ابلاغیه بازار کار شرکتها را مدنظر قرار داده و جزئیاتی را در این زمینه مطرح کرده است. این بخش چنین آغاز میشود: «با عنایت به گسترش روزافزون بازارهای صوت و تصویر فراگیر و ورود شرکتها و بنگاههای متعدد به این بازار به جهت ضرورت تحقق فضای سالم و منصفانه رقابت اقتصادی و همچنن افزایش رفاه مصرف کننده، الزامات رقابت در بازارهای صوت و تصویر فراگیر تدوین گردید.»
تنظیم الزامات فعالیت اقتصادی شرکتها و موسسات فعال از سوی ساترا موضوعی است که میتواند از طرف اعضای انجمن که شامل شرکتها و موسسات فعال در زمینه صوت و تصویر فراگیر میشود، پراهمیت تلقی شود، زیرا محدوده کار آنان تحت تاثیر این تصمیم است.
از سوی دیگر مطرح شدن بحث طرح صیانت در کمیسیونی از مجلس و تاثیرات آن در حوزه فعالیت VOD و شرکتهای فعال در این عرصه از موضوعات پرچالش این روزهاست.
این دو موضوع پربحث از دیدگاه احمدعلی فرهودی مدیرعامل پلتفرم کاناپه مورد بررسی قرار گرفت.
او در پاسخ به این سئوال که آیا دستورالعمل صادر شده از سوی ساترا که به نوعی محدوده فعالیتهای اقتصادی را مدنظر قرار داده، در مجموع نقش مثبتی در عملکرد پلتفرمها ایجاد خواهد کرد یا منفی، گفت: «این دستورالعمل در عمل وظایف اصلی این نهاد را که به عنوان تنظیمگر نقشآفرینی میکند، تحت تاثیر قرار میدهد؛ در اصل اینگونه وارد شدن به محدوده اقتصادی سنخیتی با آن تنظیمگری ندارد؛ مگر اینکه این برنامهای برای مقابله با رفتارهای ضدرقابتی خیلی خاص پیش برود که به نظر من در شرایط فعلی بازار مصداق ندارد.»
او تاکید کرد: «من به عنوان فعال کوچک بخش خصوصی این را نه به صلاح خود ساترا میدانم و نه شرکتهایی که در زمینه رسانه و تبلیغات فعالیت دارند.»
فرهودی در مورد اینکه اجرای چنین دستورالعملی به طور مشخص چه اشکالی ایجاد میکند، گفت: «فرض بر این است که بازار آزاد باید کار خود را انجام دهد و در شرایط بسیار خاص که در بازار آزاد، رقابت شکل نگیرد میتوان از نهاد تنظیمگر انتظار ورود داشت، اما در اصل این بازار آزاد است که تخصیص بهینه منابع را انجام میدهد. ورود نهاد تنظیمگر (ساترا) با نگاه به توسعه صنعت و از منظر اخلال در فرآیندهای بازار آزاد به صلاح نیست.»
فرهودی در بخش دیگر سخنانش دیدگاه خود را درباره طرح صیانت چنین بیان کرد: «اجرای طرح صیانت فاجعه است؛ فاجعه است، چون کسانی آن را تهیه کردهاند که تخصصی در این زمینه ندارند و از سوی دیگر نظرات کاربران و بخش خصوصی و صلاح کشور را نادیده گرفتهاند. از سوی دیگر این طرح ناامیدی ایجاد میکند و این در نهایت قطعا به ضرر مردم و کشور و توسعه همه صنایع است.»
رئیس هیئت مدیره پلتفرم کاناپه با تاکید درخواست کرد: «به هر روش ممکن این فرآیند، به قبل بازگردد و تصویب طرح نهایی نشود؛ زیرا ضد توسعه و پیشرفت است و حقوق مردم در آن رعایت نشده است.»
فرهودی گفت: «من بیش از آنکه نگران نتیجه طرح بر کارم باشم، نگران آن هستم که چه میزان ناامیدی را این طرح در جامعه ایجاد میکند.. واقعیت این است که با اجرای این طرح جلوی توسعه سرویسهای داخلی گرفته میشود. رشد سرویس داخلی در گرو رقابت و تعامل با سرویسهای خارجیهاست و این طرح جلوی صادرت را هم خواهد گرفت.»